Subsidies

Welke regelingen zijn er?

Fiscale voordelen voor ondernemers

Omdat de Nederlandse overheid haar klimaatdoelstellingen wil halen, zijn er diverse subsidies en fiscale voordelen in het leven geroepen voor elektrisch rijden. Voor particulieren beperkt deze financiële ondersteuning zich tot de elektrische auto zelf; voor de aanleg van laadpalen krijgt een particulier geen subsidie. Ondernemers kunnen van verschillende regelingen gebruik maken, die echter wel kunnen wijzigen. Informeer daarom vooral bij Laadpaalpro naar de actuele regelingen.

Advies aanvragen

Subsidie laadpaal ondernemers

Wilt u laadpalen bij uw bedrijf plaatsen, dan kunt u als ondernemer vooraf MIA/VAMIL subsidie aanvragen. De investeringsaftrek via de MIA kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag en met de Vamil schrijft u 75% van de investeringskosten af. Verder bieden veel gemeenten en provincies subsidies en stimuleringsregelingen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden en het aanvragen van subsidies.

Hulp bij subsidie?

Onze adviseurs helpen u graag en informeren u over alle mogelijkheden en opties.

blank
blank

Lagere bijtelling

Voor zakelijke rijders en ondernemers die een elektrische auto rijden, geldt de komende jaren tot 2026 een lager bijtellingstarief dan voor een auto met een verbrandingsmotor. Wel is dat lagere percentage beperkt tot een maximum van €35.000 van de catalogusprijs. Dit maximumbedrag zal vanaf 2023 verlaagd worden naar €30.000 en in 2026 wordt het bijtellingspercentage opgetrokken naar 22%. U mag uw zakelijke auto ook privé gebruiken.

Laadpaalpro behoudt het overzicht

Enerzijds zijn er diverse stimuleringsregelingen vanuit de overheid waar u met elektrisch rijden gebruik van kunt maken. Anderzijds veranderen de regelingen nogal eens en zijn er veel voorwaarden waar u aan moet voldoen. Aarzel niet: wij zoeken het graag voor u uit!

Adviesgesprek aanvragen

Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau is er in 2022 geen subsidie voor particulieren die thuis een laadpaal willen. Voor de overheid bent u dan een particulier die op ‘persoonlijke titel’ een laadpunt wil aanschaffen. Dat wil zeggen: op uw eigen, persoonlijke naam.

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) biedt de mogelijkheid om subsidie te verkrijgen voor de advieskosten voor het aanleggen van 1 of meer oplaadpunten. Deze subsidie is onder andere bestemd voor Verenigingen van Eigenaars (VVE’s). U leest meer over de voorwaarden en de procedure op deze website van de Rijksoverheid.

Allereerst zullen wij uw wensen en behoeften in kaart willen brengen. Vervolgens kunnen wij gezamenlijk met u gaan kijken of er (eventuele) subsidie regelingen voor u relevant zijn. Dit is een vrijblijvende service van Laadpaalpro.

Wenst u meer informatie over mogelijke subsidies voor uw bedrijf?

Voor meer informatie en/of interesse, neem direct contact met ons op of plan een adviesgesprek in. Onze adviseurs informeren u graag.