Kennis

Wat is verzwaring?

Wat houdt verzwaring van uw aansluiting in?

Om uw elektrische auto(‘s) op te laden is in de regel extra capaciteit nodig in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting enerzijds en traag laden van uw auto anderzijds. Dat kan door verzwaren: een 1-fase aansluiting aanpassen naar 3-fasen of bij 3-fasen de aansluitwaarde per fase te vergroten.

De NEN1010 gecertificeerde installateurs van Laadpaalpro zorgen voor deze aanpassingen in uw meterkast tijdens de installatie. Uw netbeheerder vergroot vervolgens het vermogen van uw aansluiting, waarbij ze in de regel uw hoofdzekering en soms een kabel vervangen.

Wat kost een verzwaring van mijn aansluiting in de meterkast?

Hier zijn eenmalige wijzigingskosten en maandelijkse kosten aan verbonden. De tarieven voor verzwaring verschillen per netbeheerder. In Nederland kennen wij zeven actieve netbeheerders. Allereerst is het essentieel om te weten wat de huidige aansluitwaarde van uw woning is. Dit is op te vragen bij uw netbeheerder. Daarbij kunt u ook de kosten achterhalen van verzwaring, gezien deze tarieven verschillen per netwerkbeheerder:

  • Liander: Ga naar www.liander.nl/consument/aansluitingen/capaciteit. Log in met uw meternummer, postcode en huisnummer.
  • Enexis: Ga naar https://www.enexis.nl/consument/mijn-enexis. Log in met uw meternummer, postcode en huisnummer.
  • Stedin: Ga naar www.stedin.net/aansluiting/capaciteit/. Log in met uw meternummer, postcode en huisnummer.
  • Enduris: Is te bereiken door te bellen naar: 0113 – 74 11 00 (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur). Of stuur een mail naar info@enduris.nl.
  • RENDO Netwerken: Ga naar https://www.rendonetwerken.nl/contact/. Vul hier het contactformulier in. Ze bellen dan zo snel mogelijk terug.
  • Coteq Netbeheer: Is te bereiken door te bellen naar: 0546 – 836 666 (op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur). Of stuur een mail naar info@coteq.nl.
  • Westland Infra: Is te bereiken door te bellen naar: naar 085 – 0466 800 ( op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur). Of door het contactformulier in te vullen voor de terugbelservice op: https://www.westlandinfra.nl/contact

Hoe kunt u een 3-fase stroomaansluiting aanvragen?

Indien een 3-fase verzwaring benodigd is kan deze online aangevraagd worden via de website www.mijnaansluiting.nl. Deze website is tot stand gekomen door diverse netbeheerders.

Een medewerker van één van de dichtstbijzijnde netwerkbeheerders komt bij u thuis om de situatie te beoordelen. Wanneer u akkoord gaat met de uitgebrachte offerte wordt alles zo snel mogelijk omgezet. Wij leggen u dit alles graag uit tijdens een gratis adviesgesprek en kunnen u in het verdere traject begeleiden.

Liever een adviesgesprek inplannen?

Vraag gemakkelijk een adviesgesprek of offerte aan voor een laadoplossing bij u thuis of bedrijf. Onze adviseurs informeren u graag.